Martin Blonk ICT

G Suite - samenwerken waar en wanneer je maar wilt


Maak vrijblijvend een online afspraak

Waarom zou je G Suite moeten gebruiken?

G Suite (voorheen Google Apps for Work) heeft alles in zich om perfect te kunnen samenwerken.  Je werkt samen los van waar je bent of welk apparaat je gebruikt. 


Door documenten samen in realtime te bewerken, kunt  je veel sneller tot een definitieve versie komen dan door telkens een concept heen en weer te mailen en dan weer ieders commentaar met de hand bij te werken.


Gebruik G Suite voor zakelijke e-mail, videovergaderingen, cloudopslag en het delen van bestanden. Met G Suite beschik je over alle tools die je team nodig heeft om samen te werken en meer gedaan te krijgen.


Een groot voordeel is dat je geen PC meer nodig hebt met allerlei software die je moet installeren maar gewoon vanuit je Browser (of vanaf je iPad of Telefoon) direct kunt werken en dat alles veilig opgeslagen wordt in de cloud.

​Wat is G Suite?

G Suite (vroeger bekend als Google Apps) is een online kantoor met een verzameling apps die online samenwerken perfect mogelijk maken.  Niet alleen email (dit is gmail maar dan voor bedrijven) maar ook Agenda, Documenten maken, opslaan en delen, Videovergaderen en Chat. Verder heeft G Suite heel veel koppelingen met andere online applicaties zoals bijvoorbeeld Trello.

Een G Suite-e-mailaccount ziet, voelt en gedraagt zich precies zoals een standaard Gmail-account. De uitzondering is dat jouw e-mailadres niet iemand@gmail.com is, maar iemand@jouwbedrijf.nl.

​De vrijheid om vanaf elke plek te kunnen (samen)werken

Als je een G Suite-account hebt, is het alsof je jouw kantoor altijd bij je hebt. Gebruik Documenten om documenten te maken en bewerken, Spreadsheets om de boekhouding of planning te doen, Presentaties om dit te presenteren aan de klant en Gmail om het document te delen met je klant. En natuurlijk niet te vergeten, Hangouts Meet, de perfectie video conference tool waarmee je gewoon kunt vergaderen waar je ook bent.

Het mooie is dat je altijd toegang hebt tot je documenten, stel  je bent onderweg, je hebt geen computer bij je en er blijkt een probleem te zijn: een klant heeft de verkeerde offerte gemaild gekregen!  


Gelukkig heb jij G Suite ontdekt. Log in vanaf je telefoon in op jouw Drive (waar al je werk veilig in de cloud is opgeslagen) en voeg het juiste document in Gmail toe aan een e-mail naar jouw klant. 
Maak vrijblijvend een online afspraak

​Gmail


Gmail heeft inmiddels meer dan 2 miljard gebruikers. Het is een zeer gebruikersvriendelijk en ook beschikbaar op al je apparaten. Ook heeft gmail de beste SPAM bescherming en ook een geweldige, steeds beter wordende bescherming tegen phishing; deze werkt met kunstmatige intelligentie (AI) waar Google een voorloper in is.


Eigen domein

Binnen G Suite krijg maak een betrouwbare indruk op klanten doordat je zakelijk e-mailadres kunt instellen met je eigen bedrijfsdomein, zoals suzanne@jouwbedrijf.nl of jan@jouwbedrijf.nl. Je kunt ook mailinglijsten maken voor groepen, zoals bijvoorbeeld verkoop@jouwbedrijf.nl.


Zoeken

De zoekfunctie in gmail is ongeëvenaard. Binnen no-time vind je elk bericht terug door het invoeren van een paar trefwoorden; het indelen in mapjes is niet meer nodig, je bent vaak langer bezig om naar het "juiste" mapje te gaan dan een zoekterm in te voeren.


Uiteraard biedt G Suite nog veel meer mogelijkheden, die laten we graag zien in een online gesprek.

Maak vrijblijvend een online afspraak